Κέικ με Κολοκυθάκια

Υλικά

8 μερίδες
3 αβγά
1/2 φλυτζανιού του τσαγιού φρέσκο γάλα πλήρες
1/3 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ρίγανη ξερή
δυόσμος ξερός
1 1/2 φλυτζανιού του τσαγιού κολοκυθάκια τριμμένα
1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα τριμμένο
2 1/2 φλυτζανιού του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα μαγειρικής.
Σε άλλο μπολ χτυπάω με έναν αβγοδάρτη τα αβγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
Μέσα στο μείγμα των υγρών προσθέτω το μείγμα των στερεών και ανακατεύω.
Τέλος ρίχνω τα κολοκυθάκια αφού τα στίψω πολύ καλά και το τριμμένο τυρί και ανακατεύω καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για μία ώρα περίπου.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα Κουλουράκια Πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΤραχανάς: Η αρχαιότερη πρόχειρη και πιο υγιεινή τροφή είναι ελληνική