Συστατικά 
2 φλιτζάνια τριμμένο κολοκυθάκι (1 μεγάλο κολοκυθάκι)
½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουτ. Μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
½ φλιτζάνι κράνμπερι

Πώς να φτιάξετε το Κεικ με το κολοκύθι:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170˚ C.

1. Τρίψτε 2 φλιτζάνια κολοκυθάκια και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας να τα στείξετε να φύγει το επιπλέον υγρό. Μετρήσαμε 2 φλιτζάνια πριν το στείψουμε.

2. Σε ένα μπολ ηλεκτρικού μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη.

3. Προσθέστε 2 ελαφρώς χτυπημένα αυγά και τα 2 φλιτζάνια στραγγισμένο κολοκυθάκι. Χτυπήστε τα καλά.

4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμείξτε 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι, 1 ½ κουταλιά της σούπας baking powder, 1 κουτ. Σούπας μαγειρικής σόδας ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και προσθέστε το στο παραπάνω μείγμα.

5. Στη συνέχεια, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κρανμπερι και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε για να συνδυαστούν.

6. Χρησιμοποιήστε λάδι για να λιπάνετε, και να αλευρώστε μία φόρμα για κεικ, επίσης στη συνέχεια ρίξτε το μέσα μείγμα.

7. Ψήστε για 65 λεπτά (δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα στα 60 λεπτά. Αν βγεί καθαρή, είναι έτοιμο).

A moist and easy to make zucchini bread recipe, loaded with fresh zucchini. Zucchini Bread is a perfect way to use up garden zucchini.

A moist and easy to make zucchini bread recipe, loaded with fresh zucchini. Zucchini Bread is a perfect way to use up garden zucchini.

Προηγούμενο άρθροΠατάτες ψητές με λουκάνικα…εύκολα και γρήγορα
Επόμενο άρθροΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ! Συνταγές που δεν ξεπερνούν τις 230 θερμίδες…