Ψωμάκια με κρέμα γάλακτος

Υλικά

500 γρ αλεύρι
140 ml νερό
75 γρ βούτυρο
ζάχαρη 75 γρ
100 γρ κρέμα γάλακτος (πιο λιπαρή)
5 γρ μαγιά ξερή
5 γρ αλάτι
(5g – ένα κουταλάκι του γλυκού χωρίς διαφάνεια)
2-3 κρόκοι αυγών για το βούρτσισμα

Διαδικασία:

Βήμα 1:
Ετοιμάζουμε το προζυμη.Αραιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό, προσθέτουμε 3 κσ αλεύρι στην υφή του πηχτού χυλού (έτσι ώστε να γλιστράει από το κουτάλι), ζυμώνουμε και βάζουμε σε ζεστό μέρος.

Το προζύμη πρώτα θα φουσκώσει και μετά θα αρχίσει να πέφτει – ήρθε η ώρα να ζυμώσετε τη ζύμη



Βήμα 2: Κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι, τρίβουμε σε ψίχουλα, ανακατεύουμε με το προζύμη, ζυμώνουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη για αρκετή ώρα, 10 λεπτά, μπορείτε να το χτυπήσετε δεν κολλάει καθόλου, πολύ λεία και πλαστική ζύμη.

Βήμα 3: Η ζύμη πρέπει να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί σε όγκο. Μόλις άρχισει να βγαίνει από το μπολ είναι έτοιμη 🙂
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8-10 μέρη, ανοιγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα στρογγυλό ψωμάκι, σκεπάζουμε με χαρτί και αφήνουμε να ξεκουράζετε για 5-10 λεπτά. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑλευρόπιτα σε 10 λεπτά
Επόμενο άρθροΡολό κερασιού