Κέικ με σταφίδες και κονιάκ

Πολύ λεπτό, απαλό, ινώδες, νόστιμο ακόμα και μετά από λίγες μέρες, που απλά λιώνει στο στόμα. Κρατήστε αυτή την συνταγη και φτιάξτε την, μια πετυχημένη και καλή συνταγή….

Υλικά

Προζύμη…
125 ml γάλα
20 γραμμάρια νωπής μαγιάς
1 αυγό
1 κρόκο
100 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια βούτυρο

Ζύμη
Προζύμη (που ζυμώθηκε όλο το βράδυ)
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (ή το αγαπημένο σας αλκοολούχο ποτό)
(κάρδαμο, κουρκουμά κατά βούληση)
250-300 γραμμάρια αλεύρι
2 γραμμάρια αλάτι
50-100 γραμμάρια σταφίδες

Εκτέλεση…

Προζυμη
Ανακατεύουμε το γάλα και τη μαγιά.
Προσθέστε ένα αυγό στον κρόκο, χτυπηστε σε μια λευκή μάζα, προσθέστε μαλακό βούτυρο, ανακατέψτε, προσθέστε γάλα με μαγιά σε αυτή τη μάζα,
ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί, καλύψτε με μεμβράνη, αφήστε το μείγμα όλη τη νύχτα.

Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από 100 γραμμάρια σταφίδες.
Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε στο μείγμα τη ζάχαρη βανίλια, λίγο κουρκουμά και το κονιάκ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλεύρι κοσκινισμένο,
ζυμώνουμε τη ζύμη, στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες, ξεραμένες και ελαφρώς πασπαλισμένες με αλεύρι, ανακατεύουμε τη ζύμη που πρέπει να
κολλάει στα χέρια σας λίγο, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική, σκεπάζετε με μεμβράνη και πετσέτα, βάζετε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.

Αφού περάσει ο χρόνος, αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι, βάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα αλειμμένη με βούτυρο, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια
πετσέτα, τη βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και μετά την αλείφουμε με κρόκο + γάλα ( 1 κρόκο + 1 κουταλιά της σούπας γάλα), ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 40-45 λεπτά

Νόστιμο 😋 Θα τα καταφέρεις!

ΠΗΓΗМагдалина Шершун
Προηγούμενο άρθροΜακεδονικός Χαλβάς σε τούρτα Παγωτό
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι με πιπεριές…νόστιμο και ελαφρύ με υπέροχη γεύση