Κέικ με ταχίνι φουντουκιού χωρίς γλουτένη και ζάχαρη

Αν ψάχνετε για Κέικ με ταχίνι χωρίς ζάχαρη, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Δείτε αυτή την συνταγή με ταχίνι χωρίς ζάχαρη και απολαύστε την καλύτερη συνταγή για εσάς.

Υλικά:

2 αυγα
150 γρ ταχίνι φουντουκιού
30 γρ τριμμένη καρύδα
30 γρ αλεύρι καρύδας
30 g μαλακό λάδι καρύδας
2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό (σε αυτή την περίπτωση είναι ερυθριτόλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζάχαρη καρύδας)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι χαρουπιού/κακάο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμυγδάλου
150 ml ανθρακούχο νερό
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μπορούν να προστεθούν φουντούκια ή άλλοι ξηροί καρποί (προαιρετικά, δεν είχα και δεν τους πρόσθεσα)

Εκτέλεση:

Τα αυγά χτυπιούνται και σε αυτά προστίθενται ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Χρησιμοποίησα μπλέντερ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μίξερ.
Προκύπτει μια πηχτή, ημίρευστη ζύμη, η οποία αδειάζεται στο επιθυμητό σχήμα (εγώ χρησιμοποίησα φόρμα D 20), σε χαρτί ψησίματος.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να bgei stegn;o ένα ξυλάκι, περίπου 20-25 λεπτά είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Няголова Милка

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κεικ Σοκολάτας με καρύδια (Brownies)

Συστατικά
150 γρ. Ταχίνι
150 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού (περίπου 3 πορτοκάλια)
50 γραμμάρια κονιάκ 
200g μαύρη κουβερτούρα σοκολάτα 
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking Powder
150 γραμμάρια ζάχαρης άχνη 
100 γραμμάρια καρυδιών, ολόκληρα ή χοντρά κομμένα
ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Οδηγίες
Για να προετοιμάσετε αυτά τα νόστιμα κέικ σοκολάτας, ξεκινήστε λιώνοντας τη μισή σοκολάτα (100g). Για να λιωθεί η σοκολάτα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα bain-marie , αν δεν έχετε μια Bain-marie, σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ρίξτε το σε ένα  μεταλικό μπολ. Τοποθετήστε το μπολ σε μια μικρή κατσαρόλα περίπου ένα τέταρτο γεμάτο με ζεστό νερό και τοποθετήστε το μπολ από πάνω, ώστε να στηρίζεται στο χείλος της κατσαρόλας (το μπολ δεν πρέπει να αγγίζει το νερό). Τοποθετήστε την κατσαρόλα, με το μπολ  σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ενώ ανακατεύετε περιστασιακά. Αφήστε την στην άκρη για 5 λεπτά για να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και χτυπήστε για να τα συνδυάσετε καλά. Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε το αλεύρι, το baking pawder και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με μια σπάτουλα, αναδιπλώνοντας απαλά το μείγμα με ελαφρές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα (κομμένη σε κομμάτια) και χτυπήστε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Στρώστε ένα τετράγωνο ταψί (περίπου 22 * ​​22cm) με λαδόκολα και λιπάνετε με φυτικό λάδι. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο. Απλώστε το μείγμα brownie σε ένα ομαλό στρώμα.
Ψήστε τα brownies σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σχηματίσουν ένα γυαλιστερό και ξηρό ελαφρώς κρακαρισμένο στρώμα, αλλά εξακολουθεί να είναι υγρό από κάτω (προσέξτε να μην το παραψήσετε). Αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει για περίπου 20-30 λεπτά.
Σερβίρετε αυτά τα νόστιμα σοκολάτα σοκολάτας, ακόμα ζεστά με τηγμένη κουβερτούρα και φρέσκες φράουλες. Απολαμβάνω!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΖουμερό κοτόπουλο στον φούρνο ψημένο με τον χυμό εσπεριδοειδών
Επόμενο άρθροΧαλβάς με ταχίνι σουσαμιού χωρίς ζάχαρη