ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 

1 1/2 φλιτζάνι (270 γραμ.) μαυρομάτικα.
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους.
2 σκελίδες σκόρδο κιμά.
3/4 – 1 κουταλάκι του γλυκού Ρίγανη.
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι .
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι.
1 / 4-1 / 2 κουταλάκι του γλυκού καγιέν πιπέρι προαιρετικά
1 κονσέρβα (450 gr) σάλτσα ντομάτας.
2 φλιτζάνια από νερό ή από λαχανικά.
2 κουταλιού της σούπας ντοματοπελτέ.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα σουρωτήρι πλύνετε καλά τα φασόλια με κρύο νερό και τοποθετήστε το σε ένα βαθύ μπολ που καλύπτει με κρύο νερό 6-8 εκ. Ανακατέψτε το σόδα ψησίματος. Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσουν για 3 ώρες.
Αδειάστε και ξεπλύνετε τα φασόλια και στη συνέχεια και αφήστε τα στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να είναι διαφανή και αρωματικά.

 

Προσθέστε σάλτσα ντομάτας, νερό, μπαχαρικά και πάστα ντομάτας.


Προσθέστε τα φασόλια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά, βράστε.
Μειώστε τη θερμότητα στη χαμηλή και σιγοβράστε καλύπτονται για 30-40 λεπτά, ελέγχοντας μεταξύ για στάθμη του υγρού.
Δοκιμάστε και ρυθμίστε το αλάτι, εάν χρειάζεται. Σερβίρετε με ψωμί ζεστό και Φέτα.

ΠΗΓΗ: amiraspantry.com

Προηγούμενο άρθροΠλαστός Θεσσαλίας…με απίστευτα τραγανή ζύμη
Επόμενο άρθροΖεστή Χειμωνιάτικη Ψαρόσουπα…