Κέικ Παντεσπάνι με γιαούρτι & λεμόνι

Το πρωί είναι πάντα για κεικ που το βουτάμε σε ένα μεγάλο ποτήρι φρέσκο ​​γάλα, ή σ ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ.☕

Συστατικά :

2 φλιτζάνια μείγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη (χρησιμοποιήστε όσα αλεύρια μπορείτε. Αυτό κάνει τα κεικ να φαίνονται καλύτερα).
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
Πρέζα αλάτι.
1/2 φλιτζάνι λευκό γλυκαντικό.
Πρέπει να είναι λευκό εάν θέλετε να αποκτήσετε αυτό το κίτρινο χρώμα (ξυλιτόλη, ερυθριτόλη, στέβια & μονόφρουτο).
Το ξύσμα από 1 ολόκληρο λεμόνι
Ο χυμός από 1/2 λεμόνι (διαλυμένος σε 2 κ.σ. ζεστό νερό).
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (λιωμένο ή πολύ μαλακό).
1 φλιτζάνι γιαούρτι.
Εκχύλισμα βανίλιας (για γεύση).

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά και κοσκινίζουμε. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά και μετά τα ανακατεύουμε και τα δύο με το χέρι σε ένα μπολ.
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε το μείγμα σε φόρμα {αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο (ή) λάδι καρύδας ή βούτυρο}.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. Για να αποκτήσετε επίπεδη κορυφή, απλώς γυρίστε το κεικ στην κάτω πλευρά και ρίξτε λίγη ζάχαρη άχνη.

Προηγούμενο άρθροΜοσχαρίσια μάγουλα με κρασί στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροVegan κέικ σοκολάτας – Χωρίς αυγά, γάλα και βούτυρο…