Κέικ πατάτας με τόνο

Συστατικά

9 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια μικρά
7 αυγά
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό αποξηραμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 ή 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα
9 μπαστούνια καβουριών σε κομματάκια (εάν έχετε)
260 γρ. Κονσερβοποιημένου τόνου
Αλάτι
250 γρ τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι, μαϊντανό, σκόνη κρεμμυδιού, σκελίδες σκόρδου
άνηθο, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε την πάπρικα και χτυπάμε λίγο και μετα ρίχνουμε και τις πατάτες, τόνο στραγγισμένο, κομματακια καβούρι εάν εχουμε,  αλάτι, και το τριμμένο τυρί και ανακατεύεις πολύ καλα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24 εκ πολυ καλα και στις πλευρές και στρώνουμε μονο κάτω
χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε το μείγμα μεσα σε αυτό και το ισώνουμε.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50′ – 1 ώρα.
Εαν θέλουμε το γυρίζουμε και ανάποδα σε μια πιατέλα και αφαιρούμε το χαρτί.

Ετοιμοοοοοοοοοο

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο αλα κρεμ με σπανάκι και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια βραστά με σκορδαλιά από αλεύρι…από την Λέσβο