Λιόψωμα

Η παράδοση λέει ότι καταναλώνονται στις 8 Δεκεμβρίου, την ημέρα της Αμόλυντης Σύλληψης. Αλλά όπως όλα τα καλά πράγματα από το τραπέζι μας δεν λείπουν ποτέ

Συστατικά:

300 γρ αλεύρι από σιμιγδάλι σκληρού σίτου
200 γρ αλεύρι 0
10 γρ μαγιά μπύρας
370 ml νερό
12 γρ αλάτι
ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
20 ml ελαιόλαδο
μαύρες ελιές

Μέθοδος:

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
σε μίξερ βάσης ή σε μπολ, προσθέτουμε το νερό στο αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη, μετά προσθέτουμε το αλάτι και τέλος το λάδι, συνεχίζουμε το ζύμωμα για τουλάχιστον 10 λεπτά, ώστε ζύμη να είναι λίγο μαλακή.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μιάμιση ώρα περίπου σκεπασμένη, στο φούρνο με αναμμένο το φως.

Σε επιφάνεια αλευρωμένη με σιμιγδάλι απλώνουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα, τοποθετούμε τις ελιές και τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε τα μικρά καρβέλια, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλευρωμένα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° για 40 λεπτά περίπου.
Πρέπει να ροδίσουν λίγο, αν χρειαστεί τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά στη λειτουργία γκριλ.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι
Επόμενο άρθροΓιαουρτογλυκό με ρόδι τέλεια συνταγή!