Κέικ πορτοκαλιού

Συστατικά:

3 αυγά
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φλούδα πορτοκαλιού ψιλοκομμένη
2 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας βανιλίνη
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά

Πώς να το φτιάξω:

1 Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2 Βάζετε τα αυγά και τη βανίλια σε ένα ηλεκτρικό μίξερ και ανακατεύετε καλά.
3 Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα.
4 Ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.
5 Προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή μίξερ χειρός.
6 Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Συνήθως χρειάζονται περίπου 35 λεπτά στους 175 βαθμούς

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του Gharib Naeim

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμες κρέπες με σπιτική υγρή σοκολάτα…μπορείτε να φάτε χωρίς τύψεις ❤️
Επόμενο άρθροΣαλάτα με αυγά και ζαμπόν…η καλύτερη λύση για τα πασχαλινα αυγά