Δείτε Επίσης: Σκορδάτο Κοτόπουλο στο τηγάνι…υπέροχο και εύκολο | Γεμιστά η Σκέτα Ντονατς στο τηγάνι…Φανταστικά

Κέικ σε 5 λεπτά μαγειρεμένο στο τηγάνι

Υλικά

2 αυγα
150 γρ. Αλεύρι (1 1/10 φλιτζάνι)
150 γρ. Ζάχαρης (1 1/5 φλιτζάνι)
160 γρ. γάλακτος (3/5 φλιτζάνι)
50 γρ σπορέλαιο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (1/5 φλιτζάνι)
70 γρ λιωμένη σοκολάτα (1/3 φλιτζάνι)
αρωματική βανίλια (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν παουντερ (10 g)

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τα αυγά την ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα σιγα σιγα ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το μπεικιν και ανακατευουμε
Προσθέτουμε την βανίλια και τέλος και το λάδι.

Βουτυρώνουμε το τηγάνι καλά παντού, το αλευρώνουμε και αδειάζουμε (τινάζουμε την περίσσεια αλευριού) μέσα το μείγμα.
Ρίχνουμε από πάνω την λιωμένη σοκολάτα και κάνουμε σχέδια με ένα καλαμάκι.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα από κάτω και να ψηθεί μέσα (το ελέγχουμε με το τεστ της οδοντογλιφίδας να βγει καθαρή από κέντρο του κέικ)

Δείτε Επίσης: Σκορδάτο Κοτόπουλο στο τηγάνι…υπέροχο και εύκολο | Γεμιστά η Σκέτα Ντονατς στο τηγάνι…Φανταστικά

ΠΗΓΗ: Il Rifugio Perfetto

Προηγούμενο άρθροΨητό στήθος γαλοπούλας σε σάλτσα ντομάτας
Επόμενο άρθροΜια άγνωστη συνταγή για ένα εξαιρετικό κέικ σοκολάτας!