Κέικ Σοκολάτας Γεμιστό με κρέμα

Εκτέλεση

Για την κρέμα
4 ολόκληρα αυγά,
4 κρόκους,
1 φλυτζάνι αλεύρι,
100 γρ ζαχαρης
1 κουταλιά της σούπας λάδι.
Για την ζύμη του Κέικ
4 ασπραδια,
4 κουταλιές ζάχαρης
4 κουταλιές της σούπας. αλεύρι.
Για την Γέμιση
1 φλυτζάνι αλεσμένα καρύδια + επιπλέον αλεσμένα καρύδια ηια διακόσμηση
2 κουταλιές της σούπας κακάο.
Για την σοκολατένια κρέμα τυριού
250 γραμμ. μαλακό τυρ;i κρέμα καλα μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
375 γρ ζάχαρη άχνη
2 κσ κακαο
2 κσ γάλα

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Πρώτα, χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με τη ζάχαρη. Προσθέστε το λάδι και τέλος το αλεύρι.

Για ζύμη του κέικ
Χτυπάμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη να γίνει μια ώραια μαρεγκα και προσθέτουμε τελικά και το αλεύρι και ανακατευουμε.

Για την γέμιση
Ξεχωριστά σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένα καρύδια και 2 κουταλιές της σούπας κακάο.

Η συνταγή είναι για ένα ορθογώνιο ταψί, αλλά δεν έχω.
Ρίχνουμε την μισή ζύμη για κέικ στην βάση της φόρμα, πασπαλίζουμε με το μισό μείγνα των καρυδιών απο πάνω και στη συνέχεια ρίχνουμε ολόκληρο το μείγμα ασπράδι αυγού, τα υπόλοιπα καρύδια και τελειώνουμε με την ζύμη για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C. Έλεγξα με μια οδοντογλυφίδα όταν ήταν έτοιμη.

Για το γλάσο:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλα.
Προσθέστε την μισή ζάχαρη, όλο το κακάο και 1 κσ γάλα και χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν. Μετά προσθέστε την υπόλοιπη μισή ζάχαρη άχνη κα τη 1 επιπλέον κσ γάλα και συνεχίζετέ το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
Αφού τοποθετήσουμε το κέικ σε πιατέλα, το κρέμα κακάο γυρω και πάνω. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τριμμένο καρύδι γύρω γύρω για γαρνίρισμα.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤριμμένο Κέικ με ρικότα και Nutella
Επόμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο…η εύκολη πίτα της Γιαγιάς