Κέικ Σοκολάτας 🍫🍫🍫

Θα χρειαστείτε:

✅Για το παντεσπανι:

αυγά 5 τεμ.
ζάχαρη 125 γρ.
αλεύρι 125 γρ.
κακάο 1 κ.γ

✅Για κρέμα:
γάλα βρασμένο ζαχαρουχο 200 γρ.
βούτυρο 200 γρ.
κακάο 50 γρ.
φυτικό λάδι 10 γρ.

✅ Για σιρόπι:
ζάχαρη 75 γρ.
νερό 75 ml.
κονιάκ 20 ml.

✅ Για διακόσμιση
100 γρ καρύδια τριμμένα

✅ Πώς να το φτιάξετε:

1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε κοσκινισμένο αλεύρι με κακάο.
Ανακατεύουμε απαλά.
2. Αδειάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ομογενοποιηθεί (έκανα το τεστ στο μισό, πήρα τη φόρμα 18 εκ.)

3. Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε το ζαχαρουχο γάλα με το βούτυρο, προσθέτουμε κακάο ανακατεμένο με το λάδι.
Δεν βγήκε κακή κρέμα, γυαλιστερή, με μυρωδιά βρασμένου ζαχαρουχο γάλακτος και σοκολάτας
4. Οταν το παντεσπανι είναι έτοιμο πρέπει να αφαιρεθεί από την φόρμα και να κρυώσει. Αν υπάρχει χρόνος, τότε αφήστε τον να ξεκουραστεί στην κουζίνα κάτω από μια πετσέτα για το βράδυ. Αν δεν υπάρχει χρόνος, κόψτε το κρύο παντεσπάνι σε 3 στρώσεις.
Ποτίζουμε κάθε παντεσπάνι με σιρόπι
5. Αλείφουμε τα κέικ με κρέμα. Καλύψτε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά. Διακοσμήστε όπως θέλετε.
Πασπαλίζω τα πλαϊνά με καρύδια
Φυλάξτε το κέικ στο ψυγείο, αφαιρέστε το μια ώρα πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη ❤️

H Συνταγή είναι της Ольга Воронова

Προηγούμενο άρθροΛουκανοπιτάκια με τσένταρ σε ζύμη κουρού
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες και πιπεριές με σάλτσα….είναι γλύκισμα