Υλικά

1 1/2 κιλό περίπου μανταρίνια,
2 κιλά ζάχαρη περίπου (εγώ έβαλα 1,850),
2 βανίλιες,
χυμό από ένα πορτοκάλι στο σιρόπι,
λίγο λεμόνι,
1 κουταλιά σιρόπι από άλλο γλυκό (του κουταλιού)

Εκτέλεση
Τρυπάμε σε τρία μέρη με την οδοντογλυφίδα το κάθε μανταρίνι, αφού τα βάλουμε στην κατσαρόλα ρίχνουμε βραστό νερό με τον βραστήρα, το αφήνουμε μιάμισι ώρα,
χύνουμε μετά το νερό και επαναλαμβάνουμε για 6 φορές, στο τέλος το βάζουμε στην φωτιά με νερό και όταν αρχίζει να βράζει το κατεβάζουμε γρήγορα από την φωτιά
και χύνουμε το νερό,

Ετοιμάζουμε το σιρόπι με ενάμισι ποτήρια νερό, την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες, ένα κομματάκι λεμόνι, και μία κουταλιά της σούπας
σιρόπι από άλλο γλυκό για να δέσει, αφού βράσει καλά και αρχίσει να δένει ρίχνουμε τα μανταρίνια και περιμένουμε να καλοδέσει το γλυκό, να μην έχει καθόλου ζουμί

Γεωργία Σταυροπούλου ΤσαρνάΧρυσό Σκουφάκι μέλη

Προηγούμενο άρθροΜία Πουτίγκα με σταφίδες και ψωμί…πλημμυρίζει το στόμα γεύση
Επόμενο άρθροΤα Πασίγνωστα STRUDEL…σπιτικά