Κέικ Σοκολάτας

Υλικά

1 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας (250g) βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι (300g) ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι (40g) σκόνη κακάου
200 ml γάλα
40g ημι-γλυκιά σοκολάτα
4 αυγά
1 2/3 φλιτζάνια (200g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού (1 g) αλάτι
2 1/2 κουταλάκι του γλυκού (10g) σκόνη ψησίματος
καρύδια, για απο πάνω

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώστε και στρώστε με χαρτί ψησίματος δύο
φορμες 23x13cm.

Για τι Σιρόπι Κακάου

Τοποθετήστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και λιώστε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε ζάχαρη, σκόνη κακάο και γάλα και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Βράζουμε για 1 λεπτό. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Για να κάνετε το γλάσσο σοκολάτας

Τοποθετήστε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε περίπου
1 φλιτζάνι (220g) του ζεστού σιροπιού κακάου. Ανακατέψτε για να λιώσει η σοκολάτα
και αφήστε στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.

Όταν το σιρόπι κακάου κρυώσει ελαφρώς χωρίστε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους και κτυπήστε τα ασπράδια των αυγών έως ότου σχηματιστεί μαρέγκα.
Ρίξτε τους κρόκους ένα κάθε φορά στο υπόλοιπο σιρόπι κακάο και προσθέστε αλεύρι, αλάτι και μπέικιν πάουντερ  και ανακατεύουμε για να τα συνδυάσουμε.
Διπλώστε απαλά την μαρέγκα στο μείγμα και διαιρέστε το μείγμα ομοιόμορφα στις έτοιμες
φόρμες. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ με μερικά υγρά ψίχουλα. Ρίξτε το γλάσσο σοκολάτας από πάνω και διακοσμήστε με ξηρούς καρπούς αν θέλετε. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΜακαρονόπιτα Ηπείρου
Επόμενο άρθροΠοντιακά Πιροσκί