Κέικ σοκολάτας με γλάσο

Υλικά

4 αυγά μεγαλα
1 στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
100 γρ γάλα
250 χυμό πορτοκάλι φυσικό
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
400 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο αγελαδινό μαλακό
1 βανίλια
2 κουταλάκια μπαικιν
1 φαρινα αλεύρι 500 γρ
100 γρ σοκολάτα αμυγδάλου κομματάκια μικρά
3 κουταλιές κακάο
3 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά ζάχαρη

Επικάλυψη
200 γρ κουβερτούρα
Λίγο γάλα εβαπορέ περίπου 80 γρ
1κουταλακι μέλι
1κουταλακι ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατεψει ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα το γιαούρτι το γάλα και εναλλάξ το χυμό με το αλεύρι κοσκινισμενο με το μπαικιν και την βανίλια χωρίζουμε τήν ζύμη στα 2/3 ρίχνουμε τήν σοκολάτα αμυγδάλου κομματάκια αλεύρωμενα ανακατεύουμε απαλα στο 1/3 της ζύμης ρίχνουμε το κακάο τις 3 κουταλιές γάλα και τήν ζάχαρη ανακατεύουμε σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ λαδωμενη και αλευρωμενη ρίχνουμε εναλλάξ πρώτα την ζύμη βανίλια μετά τήν ζύμη κακάο και στο τέλος την υπόλοιπη ζύμη βανίλια. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 γιά 1 ώρα περίπου αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε.
Σε ένα κατσαρόλακι ρίχνουμε την κουβερτούρα κομματάκια το γάλα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η κουβερτούρα τέλος το μέλι καί το ηλιέλαιο αφήνουμε να χλιαρινει και περιχύνουμε το κέικ.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Γιώτα Πιπερτζή 

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο κορμός που κάνει θραύση τα γιορτινά στα τραπέζια (Vid)
Επόμενο άρθροΣουφλέ λαχανικών με λουκάνικο