Δείτε Επίσης: Είναι το καλύτερο Τσουρέκι με σοκολάτα & γιαούρτι | Κέικ σοκολάτας χωρίς ψήσιμο:

Κέικ σοκολάτας με γλυκόξινη κρέμα

Συστατικά :

– 5 αυγά
– 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
– 200 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
– 4 ίσες κουταλιές αλεύρι

– 1 μπεικιν πουντερ
– Ξύσμα λεμονιού
– μια πρέζα αλάτι

– 100 ml. γάλα
– 5 κουταλιές της σούπας στιγμιαίας σοκολάτας – nesquik ή παρόμοια

– 500 ml. κρέμα γάλακτος
– 50 γρ. μαργαρίνη
– 100 γρ. σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σοκολάτα, βούτυρο, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν .

Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί 28×30 εκ.
Σε μία μηχανή μιξερ χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι , μπεικιν, και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την σοκολάτα το αλάτι και ανακατεύουμε. Τρίβουμε μέσα στο μείγμα το ξύσμα λεμονιού ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας.
Ψήνουμε στου 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Διαλύουμε την στιγμιαία κρέμα σοκολάτας μέσα στο γάλα και την απλώνουμε πάνω από το κέικ να την ρουφήξει.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο και το μείγμα σοκολάτας – βουτυρο που φτιάξαμε στην αρχή και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να λιώσει.
Αδειάζουμε το ζεστό μείγμα κρέμας γάλακτος-σοκολάτας πάνω από το κρύο κέικ .
Αφήστε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Κόβουμε σε κύβους και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση.

Δείτε Επίσης: Είναι το καλύτερο Τσουρέκι με σοκολάτα & γιαούρτι | Κέικ σοκολάτας χωρίς ψήσιμο:

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά Κολοκυθάκια…ντολμάς
Επόμενο άρθροΦτιάξτε Νηστίσιμα Τρίγωνα Λιοπιτάκια: Μια υγιεινή εναλλακτική