Δείτε Επίσης: Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας | Δίχρωμο κέικ με καφέ Εσπρέσο

Κέικ σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνια (220 γραμμάρια) φρυγανισμένοι ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι σε μικρά κομμάτια (μπορούν να χρησιμοποιήσουν φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια, πεκάν)
180 γραμμάρια digestive μπισκότα (ή μπισκότα πτιμπερ, ή μπισκότα βουτύρου)
1/4 φλιτζάνι (60 γραμμάρια) σταφίδες 
300 γραμμάρια ημι-γλυκιά ή γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
3/4 φλιτζάνι (170 γραμμάρια) βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 φλιτζάνι  μέλι (60γρ)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C. Στρώστε μία φόρμα του κεικ 23 x 13 x 8 cm με αλουμινόχαρτο  να κρέμεται από τα άκρα και στη συνέχεια βουτυρώστε ελαφρά το αλουμινόχαρτο

Στη συνέχεια, σε ένα μεταλλικό μπολ, ρίχνετε την σοκολάτα,βούτυρο μέλι και το τοποθετείται πάνω από μια  κατσαρόλα που σιγοβράζετε νερό, και αφήνετε να λιώσουν.

Ψήσιμο φουντουκιών: Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 13-15 λεπτά ή έως ότου αρωματιστούν και αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Αφαιρέστε από το φούρνο και καλύψτε αμέσως το ταψί με μια καθαρή πετσέτα πιάτων. Αφήστε τα φουντούκια να καθίσουν για περίπου 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε γρήγορα τα φουντουκια στην πετσέτα για να αφαιρέσετε τα φλουδια. Αφήστε να κρυώσουν και στη συνέχεια κόψτε τα φουντούκια σε μικρά κομμάτια.

Ψήσιμο αμυγδάλων, καρυδιών και πεκάν: Τοποθετήστε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 8 – 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ελαφρά καφέ και αρωματικά. Αφήστε να κρυώσουν και στη συνέχεια κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.

Για τα μπισκότα: Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μπλεντερ και χτυπήστε να κοπούν όχι εντελως σε σκόνη να έχει και κομματάκια. 

Τοποθετήστε τα ψημένα και ψιλοκομμένα καρύδια σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα μπισκότα και τις σταφίδες.
Μόλις λιώσει το μείγμα σοκολάτας, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε απαλά στο μίγμα μπισκότων, ξηρών καρπών και σταφίδων, μέχρι να επικαλυφθούν όλα με το μείγμα σοκολάτας. Απλώστε αυτό το μείγμα στο φόρμα που έχετε προετοιμάσει, καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για μία ή δύο ώρες, ή μέχρι να σφίξει.
Κοσκινίστε από πάνω εάν θέλετε σκόνη κακάο.
Κόψτε σε φέτες. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα. Μπορεί να καταψυχθεί για περίπου ένα μήνα ..
Κάνει περίπου 18 (1,25 cm) φέτες. Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά.

Δείτε Επίσης: Ζουμερό Κέικ Σοκολάτας | Δίχρωμο κέικ με καφέ Εσπρέσο

Η Συνταγή είναι από: https://www.joyofbaking.com/

 

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες με Πατάτες στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΕκμέκ Κανταΐφι Τούρτα