Τούρτα Μόκα

Υλικά

3 αυγά
90 γρ.ζάχαρη
1 βανίλια
90 γρ. αλεύρι

270 ml. γάλα
100 ml. καφές φίλτρου

3 αυγά
100 γρ.ζάχαρη
35 γρ. κορν φλάουερ
1 κ.σ κακάο
200 ml κρέμα γάλακτος
Νερό, ρούμι 1 κ.σ.

200 ml. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σπάμε τ αυγά σ ένα μεγάλο μπολ.Ρίχνουμε τη ζάχαρη,τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι ν ασπρίσει και ν αφρατέψει.
Προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι.Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα 20 εκ. που ανοίγει απ το πλάι και την οποία έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 150°C.
Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και τον καφέ.Το ζεσταίνουμε ελαφρώς.
Σ ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε μόνο τους κρόκους απ τα 3 αυγά.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.Προσθέτουμε το κορν φλάουερ,το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα με τον καφέ ανακατεύοντας ταυτόχρονα.Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Την αδειάζουμε σ ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη ώστε να μη κάνει κρούστα.Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγί.Προσθέτουμε την σαντιγί στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.

Ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και το κόβουμε σε 3 μέρη.
Σ ένα δίσκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το ποτίζουμε ελαφρώς με το νερό στο οποίο έχουμε ρίξει το ρούμι.
Απλώνουμε λίγη από την κρέμα να πάει παντού.Τοποθετούμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι το οποίο το βρέχουμε και αυτό λίγο.Απλώνουμε πάλι λίγη από την κρέμα.
Καλύπτουμε με το τελευταίο κομμάτι από το παντεσπάνι το οποίο βρέχουμε με το υπόλοιπο υγρό.

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα,σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σ ένα μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ να γίνει σαντιγί.
Καλύπτουμε με την σαντιγί το γλυκό γύρω γύρω.Διακοσμούμε την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα και είναι έτοιμο να το γευτούμε.
Θα σας ενθουσιάσει!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά φουρνου με σάλτσα μπολονεζ
Επόμενο άρθροΑφράτο Κεικ Καρύδας