Δείτε Επίσης: Δίχρωμο Γλυκό Ψυγείου…για βιαστικές καταστάσεις | Δίχρωμο Κέικ σαν «μαρμπρέ»

Δίχρωμο κέικ με καφέ Εσπρέσο

Τ α Υ λ ι κ ά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι σόδα
Λίγο αλάτι
1 ½ stick βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
(εγώ βάζω γάλα εβαπορέ)
2 κουταλιές τις σούπας καφέ espresso διαλυμένες σε 1 κουταλιά ζεστό νερό

Ο δ η γ ί ε ς

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, έως ότου γίνει σαν κρέμα.
Μετά προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τις βανίλιες συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου εναλλάξ το αλεύρι και την κρέμα ή το γάλα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με κινήσεις από την περιφέρεια προς το κέντρο.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Το ένα αφήνουμε λευκό και στο άλλο προσθέτουμε το διαλυμένο καφέ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ 25Χ10εκ.ή την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα.
Ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 με 50 λεπτά. (Για να βεβαιωθούμε, αν ψήθηκε, κάνουμε το τεστ με ένα μαχαίρι ή με ένα καλαμάκι για σουβλάκι: αν το τρυπήσουμε στη μέση και δεν υπάρχει υγρασία, τότε είναι έτοιμο).
Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να σταθεί και μετά το ξεφορμάρουμε.
Το κόβουμε, όταν έχει κρυώσει. Φτιάχνουμε ένα καφεδάκι και το απολαμβάνουμε!

Δείτε Επίσης: Δίχρωμο Γλυκό Ψυγείου…για βιαστικές καταστάσεις | Δίχρωμο Κέικ σαν «μαρμπρέ»

ΠΗΓΗ: http://helengrblog.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΠοτέ μια πίτα δεν ήταν τόσο εύκολη και γρήγορη
Επόμενο άρθροΑρνάκι Φρικασέ…είναι γλύκισμα