Κέικ Caprese

Αυτή η λιχουδιά είναι ιδανική για να την σερβίρετε στο τέλος ενός γεύματος με αφορμή ένα εορταστικό δείπνο ή ως γλυκάκι, μαζί με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ.

Συστατικά

Αμύγδαλα καθαρισμένα ή αλεύρι αμυγδάλου 190 γρ
Ζάχαρη κρυσταλλική 130 γρ
Βούτυρο 125 γρ
Μαύρη σοκολάτα 120 γρ
Αυγά 3
Ρούμι 2 κ.σ
Ξύσμα πορτοκαλιού για γεύση
Ζάχαρη άχνη για γεύση

Εκτέλεση

Βάλτε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Μετά χτυπήστε μέχρι να πάρετε ένα μάλλον κανονικό αλεύρι.
Σπάστε τη μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια, βαζοντας την σε μια κατσαρόλα.
Προσθέστε επίσης το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μια άλλη γεμάτη νερό που βραζει και μετά λιώστε τα όλα σαν σε μπεν μαρί.

Σε ένα καθαρό και μεγάλο μπολ, μαζέψτε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και στη συνέχεια χτυπήστε μέχρι
να αποκτήσετε μια ελαφριά και αφρώδη μάζα.
Αρωματίζουμε με το ρούμι και το τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού και μετά χτυπάμε ξανά.
Ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο, ρίχνοντάς τα σε λεπτή ροή.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να σφίξουν.
Τα προσθέτουμε στη ζύμη σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά και με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Τοποθετήστε μια λαδόκολλα στον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 18-20 cm.
ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα.
Ισοπεδώνουμε την επιφάνεια του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα.
Αναποδογυρίστε το απαλά σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίστε τα πάντα με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Σερβίρετε το κέικ caprese σε φέτες. .
Το κέικ caprese μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου, σε γυάλινο βάζο καμπάνας, για 3-4 ημέρες. Μπορεί επίσης να καταψυχθεί, ήδη κομμένο σε φέτες.

Καλή Απόλαυση

Ottavio Pastore Monica Felline

Προηγούμενο άρθροΤεμπέλικη πίτα με φύλλα κρούστας
Επόμενο άρθροΓίγαντες κοκκινιστοί στο φούρνο