Κέρατα με τυρι 

Νόστιμα, τραγανά, κέρατα που λιώνουν στο στόμα σας.

Υλικά

Για περίπου 22-25 κέρατα χρειάζεστε τα εξής:

100 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/4 κύβος μαγιάς / περίπου 10γρ /
2 αυγα
50 ml λάδι
150 γραμμάρια βουτυρο/ σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο /
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια τυρί.

Εκτέλεση

Σε χλιαρό νερό, διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Χτυπάμε ξεχωριστά ένα αυγό με το λάδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το αλάτι και κάνουμε ένα πηγάδι στη μέση.
Ρίξτε μέσα το μείγμα της μαγιάς και το μείγμα των αυγών. Αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να τραβήξουμε λίγο από το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένας πολτός. Στη συνέχεια προσθέστε το βουτυρο και αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια αντικολλητική ζύμη.

Καλύψτε το με μια πετσέτα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Προετοιμάστε τη γέμιση διαχωρίζοντας το ασπράδι από τον κρόκο του δεύτερου αυγού. Αφήστε τον κρόκο να απλωθεί και χτυπήστε το ασπράδι του αυγού σε αφρό και τρίψτε το τυρί μέσα. Χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη. Ανοίξτε το καθένα σε ορθογώνιο πάχος 5 mm και μοιράστε απλόχερα τη γέμιση σε ένα μακρύ άκρο.

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό και κόβουμε σε κομμάτια, μήκους 10 εκατοστών.
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 45 λεπτά. Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο με λίγο φρέσκο ​​γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓρήγορο και πολύ νόστιμο banoffee
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα