Το πάθος των Ελλήνων για τη θάλασσα είναι συνυφασμένο με την αγάπη τους για θαλασσινά από αμνημονεύτων χρόνων.

Καβουροκεφτέδες είναι ένας παραδοσιακός μεζές για ούζο.

Συστατικά

Στραγγίζεται 230γρ καβούρι
1/2 κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας πατάτα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
ξύσμα μισού λεμονιού
1 αυγό χτυπημένο
Αλατοπίπερο
.
Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το αυγό και δοκιμάστε το καρύκευμα, αν είστε ευχαριστημένοι με αυτό, προσθέστε το μείγμα αυγών καλά και ξεκουραστείτε στο ψυγείο για 30 ‘.
Βάλτε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε ηλιέλαιο.
Φτιάξτε μερικά μπιφτέκια με το κρέας καβουριού και όταν το τηγάνι είναι ζεστό, τηγανίστε σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
.
Βρέξτε λίγο χυμό λεμονιού και σερβίρετε με μια φρέσκια σαλάτα και ωραίο ούζο! 🍷

ΠΗΓΗ: Niki Gkiatas

Προηγούμενο άρθροΧασαπούρι στο τηγάνι…τα υπέροχα κασερόψωμα
Επόμενο άρθροΕίναι τα πιο αφράτα τυροψωμάκια γιαουρτιού