ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλες σουπιές 500 γρ. περίπου

300 γρ. ρύζι τύπου Καρολίνα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα στον τρίφτη

2 δαφνόφυλλα

1 ποτηράκι κρασί

2-3 κ.σ. ξιδι

1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

κλωναράκια μαϊντανού

νερό όσο πάρει στο μαγείρεμα


Από το Γεώρμο Πήλιο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


• Πλένουμε και καθαριζουμε καλά τις σουπιές

• Αφαιρούμε από τις σουπιές τα δύο τα σπάμε, τα διαλύουμε σε ένα μπολ με λίγο νερό και στην

άκρη.

• Κόβουμε σε κομματάκια τις σουπιές και τις κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για περίπου 3-4 λεπτά.

• Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το απάρισμα για λίγο ακόμη, μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι- Σβήνουμε με τοκρασί και το ξιδι.

• Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό αρχικά, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, το ρύζι και πλυμένο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 1 ώρα ανακατεύοντας κατά

διαστήματα και προσθέτοντας λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

• Σερβίρουμε το φαγητό μας στολίζοντας το πιάτο με τα κλωναράκια του μαϊντανού.

TIPS: Ενα λευκό κρασί ή και ρετσίνα τού ταιριάζει υπέροχα. Αν δεν βρούμε φρέσκες σουπιές, δεν πειράζει. Στο εμπόριο υπάρχουν πλέον κατεψυγμένες με τα μελάνια τους συσκευασμένα!

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμο Χοιρινό με μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες. Διαβάστε τις οδηγίες από την Αργυρώ
Επόμενο άρθροAμαρτία θα σας μείνει αξέχαστη…όπως το έφτιαχνε η γιαγιά με μπομπότα