Καζάν Ντιπί

Υλικά

1 λίτρο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
7 κουταλιές της σούπας νισεστέ
1 βανίλια
25 ml ανθόνερο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα τριμμένη (του δίνει απίστευτο άρωμα)
100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Για τον πάτο του πυρέξ
1 κ.σ βούτυρο
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα. Προσθέτουμε η ζάχαρη, το νισεστέ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
Την βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να μην πιάσει η κρέμα στον πάτο.
Όσο ζεσταίνεται αρχίζει να πήζει και μόλις κάνει φουσκάλες σημαίνει ότι έχει γίνει.
Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια,τη μαστίχα, και το ανθόνερο.Ανακατεύουμε. Αλείφουμε τον πάτο ενός μικρού πυρέξ με το βούτυρο και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη άχνη με ένα σουρωτήρι σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Βάζουμε 3 κουτάλες από την κρέμα ίσα-ίσα να καλύψει την επιφάνεια.

Ανάβουμε το μεγάλο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το πυρέξ επάνω ώστε να καεί η κρέμα καταλαβαίνουμε ότι κάηκε όταν βγάζει καφετί φουσκάλες. Αλλάζουμε θέση στο πυρέξ και το βάζουμε να καεί και από την άλλη πλευρά.
Έτσι μετακινούμε το πυρέξ λίγο λίγο μέχρι να καεί όλη η επιφάνεια του πατού. Ριχνουμε την υπόλοιπη κρεμα και αφηνουμε το γλυκό μας να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο ιδανικά για όλη τη νύχτα (3-4 ώρες χρειάζεται σίγουρα )ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και να κρυώσει καλά.
Κόβουμε σε κομμάτια και με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε το κομμάτι στο πιάτο ώστε να φαίνεται η καμένη πλευρά. Μπορούμε αν θέλουμε και μας αρέσει να πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΓεύση παράδοσης: Πίτα Στριφτό Καρδίτσας
Επόμενο άρθροΤηγανητά κρεμμύδια γεμιστά με τυρί