Καλαμποκόψωμο της Γιαγιάς

Συστατικά :

1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 αυγα
1 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι αραβόσιτο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Κατευθύνσεις :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς ° C. Λιπάνετε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ.
Λιώστε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη ζάχαρη. Προσθέστε γρήγορα τα αυγά και κτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Συνδυάστε το βουτυρόγαλα με μαγειρική σόδα και ανακατέψτε στο μείγμα σε τηγάνι. Ανακατέψτε το αλεύρι καλαμποκιού, το αλεύρι και το αλάτι έως ότου αναμειχθούν καλά και παραμένουν λίγα κομμάτια. Ρίχνουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 έως 40 λεπτά ή έως ότου βγει μια οδοντογλυφίδα που εισάγεται στο κέντρο.

ΠΗΓΗ: https://recipeslovers.net/

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά κουλουράκια
Επόμενο άρθροΠίτσα στο ταψί πανεύκολα και γρήγορα!