Ρολάκια Σφολιάτας με μία πλούσια κρέμα

Συστατικά 📝

25 g φρέσκια οργανική μαγιά
320 g αλεύρι
50 γραμμάρια ζάχαρης
50 g μαργαρίνης
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι τσάι
1 ελαφρά κτυπημένος κρόκος αυγού για διάδοση

Γέμιση κρέμας 📝

75 g αλεύρι σίτου
250 γραμμάρια ζάχαρης
500 ml γάλα
4 κρόκους αυγών
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας

Προετοιμασία 📝

Προσοχή: αυτή η συνταγή απαιτεί 2 ώρες ζύμωσης.
Αραιώστε τη μαγιά στη ζάχαρη και προσθέστε τα άλλα συστατικά, ενώ ζυμώνετε, μέχρι να μαλακώσουν.
Τοποθετήστε το σε ένα αλευρωμένο μπολ, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το να παραμείνει για 1 ώρα.
Σε έναν αλευρωμένο πάγκο, ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 1 λεπτό και χωρίζουμε στη μέση. Ανοίξτε το καθένα με πλάστη για να αποκτήσετε 2 ορθογώνια και κόψτε σε λωρίδες μήκους 25 cm και πλάτους 3 cm.
Τυλίξτε κάθε λωρίδα ζύμης σε κόνους από αλουμίνιο ή από ανοξείδωτο ατσάλι, (διαμέτρου 2 cm x 11 cm), λαδωμένα με μαργαρίνη και τοποθετήστε σε ένα ταψί λαδωμένο με μαργαρίνη. Αφήστε το για άλλη μια ώρα.
Βουρτσίστε κάθε ρολό με τον κτυπημένο κρόκο αυγού και τοποθετήστε το σε προθερμασμένο μεσαίο φούρνο (180 ° C) για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Αφαιρέστε τους κόνους αλουμινίου ενώ είναι ακόμη ζεστά και αφήστε τα να κρυώσουν σε ένα ράφι πριν γεμίσετε και πασπαλίστε με ζάχαρη.

Γέμιση κρέμας 📝
Ανακατέψτε το αλεύρι με τη μισή ζάχαρη και αφήστε το στην άκρη.
Αφήστε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη να βράσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Προσθέστε τους κρόκους αυγού και τη βανίλια και συνεχίστε να ανακατεύετε για άλλα 2 λεπτά για να αποφύγετε τα κομμάτια.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα που εφαπτεται πάνω στην κρέμα (για να μην δημιουργήσει μια μεμβράνη) και ψύξτε μέχρι να κρυώσει.
Μετά την ψύξη, ανακατέψτε με μια σπάτουλα και τοποθετήστε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να διευκολύνετε την γέμιση της ζύμης.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦανταστικά Κουλουράκια γεμιστά με κίτρινο τυρί
Επόμενο άρθροΤεμπελόπιτα με τη συνταγή της γιαγιάς μου…Εξαιρετικά γρήγορη και νόστιμη !