Που χρησιμοποιείται η κρέμα λεμόνι;
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα λεμόνι οπουδήποτε όπως για μαρμελάδα πάνω σε ψημμένο ψωμί για τοστ, μπισκότα, κλπ. Είναι επίσης εξαίρετη με γιαούρτι, βρώμη, κέικ, πίτες, μπισκότα, ντόνατς, τηγανίτες, βάφλες, κρέπες, κα. Οπουδήποτε θέλετε γεύση λεμονιού, αρπάξτε μια κουταλιά της σούπας σπιτική κρέμα λεμόνι.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη 
1 μεγάλο αυγό 
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού 
4 κουταλιές σούπας βούτυρο 

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προσθέστε τη ζάχαρη, το αυγό και το χυμό λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα. 

Πριν τοποθετήσετε την κατσαρόλα πάνω από στη φωτιά, χτυπήστε τα συστατικά μαζί μέχρι να ανακατευτούν καλά.


Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς. Το μείγμα θα γίνει πολύ αφρώδες καθώς χτυπάτε. Όταν το υγρό γίνει αρκετά ζεστό ώστε να μαγειρευτεί το αυγό, το μείγμα θα αρχίσει να πήζει. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά χτυπήματος σε μεσαία θερμότητα για να πήξει το μείγμα, αλλά θα ποικίλλει ανάλογα με τα μαγειρικά σκεύη σας. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά παχύ για να καλύψει ένα κουτάλι 


Αφαιρέστε το δοχείο από τη θερμότητα. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο κάθε φορά,

χτυπώντας μέχρι να λιώσει πλήρως στη σάλτσα πριν προσθέσετε την επόμενη. Καθώς το βούτυρο λιώνει στη σάλτσα, θα γίνει λιγότερο αφρώδες και πιο μεταξένιο στην υφή και θα φαίνεται πιο γυαλιστερό και όχι αφρώδες.


Όταν το βούτυρο έχει χτυπηθεί, μεταφέρετε την κρέμα λεμονιού σε αεροστεγές δοχείο και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς. Η κρέμα θα πήξει κι άλλο κατά την ψύξη.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΚορνέ σπιτικά !!!!
Επόμενο άρθροΠατατοσαλάτα πουρέ με σκόρδο…