Μία αρνίσια συκωταριά

Υλικά

3-4 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
Μιση φλυτζανα λαδι
Χυμο 1 λεμονιου
1 κ.γ ριγανη
Αλάτι πιπέρι
1 φλυτζανάκι του κρασιού κρασί άσπρο ξηρό

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ προσεκτικά τη συκωταριά και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το λάδι το λεμόνι τη ρίγανη το αλάτι το κρασί και το πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε για να ενωθούν μεταξύ τους και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της συκωταριάς. Ανακατεύουμε καλά και προσέχουμε να είναι βυθισμένη όλοι μέσα στη μαρινάδα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον για 24 ώρες.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα .

Τοποθετούμε τη συκωταριά με τη μαρινάδα της σε γάστρα, αν δεν έχουμε μπορούμε να τη βάλουμε σε ένα ταψί και από πάνω να βάλουμε αλουμινόχαρτο .


Ξεκινάμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα ώστε να ξεκινήσει να βράζει και μετά κατεβάζουμε στους 150 βαθμούς για άλλη μία ώρα.

Περίπου μισή ώρα πριν το τέλος ξεσκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε να πάρει ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Ένας υπέροχος μεζές που μπορείτε να το συνοδεύσετε με ότι θέλετε.

Καλή επιτυχία!!!!

Προηγούμενο άρθροΟι πιο αφράτοι Λουκουμάδες Παραλίας
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας “ΠΡΑΓΑ”…Κέικ με Ιστορία