Πατάτες με μελιτζάνες στο τηγάνι

Για αυτήν τη συνταγή χρειάζεστε:

– 6-8 πατάτες
– 3 μελιτζάνες
– ελαιόλαδο (ηλιέλαιο)
– 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
– Αλάτι
– αλεσμένο μαύρο πιπέρι
– Ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε με κλειστό το καπάκι
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τις αφήνουμε μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε παρτίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τις βγάζουμε σε χαρτοπετσέτα να απορροφηθεί το πολύ λάδι.
Στις πατάτες που μόλις έχουν γίνει ρίχνουμε το σκόρδο , αλάτι ανακατεύουμε και σκεπάζουμε λίγο να αρωματιστούν.
Προσθέτουμε και την μελιτζάνα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με άνηθο

 

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά στο Φούρνο με μανιτάρια και μπεσαμελ
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με πάστα Tricolour