Καραμελωμένα πορτοκάλια σε σοκολάτα.

Έρχονται οι γιορτές και αρχίζω να φτιάχνω καραμελωμένα πορτοκάλια σε σοκολάτα.

Υλικά:

5-6 πορτοκάλια
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
Και επίσης για σιρόπι:
400 ml νερό
550 g ζάχαρη
10 g ζάχαρη βανίλιας

Εκτέλεση

Τα πορτοκάλια κόβονται σε κύκλους πάχους 5-6 χιλιοστών. Στη συνέχεια τα βάζω σε ένα φαρδύ τηγάνι ή σε βαθύ τηγάνι και τα ζεματίζω με βραστό νερό (νερό τόσο ώστε να καλύψει όλες τις φέτες).
Το κρατάω σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά και στραγγίζω όλο το νερό.
Στη συνέχεια: Διαλύω τη ζάχαρη σε ζεστό νερό και περιχύνω με το σιρόπι τα πορτοκάλια, τα βάζω σε μέτρια φωτιά και τα ψήνω για περίπου 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για ομοιόμορφη καραμελοποίηση.

Μετά βγάζω τις φετες πορτοκαλί και τις απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο ή σε ένα πλαστικό σιλικόνης.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 100 βαθμούς και στεγνώνουμε τα καραμελωμένα πορτοκάλια για 15 λεπτά. Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσουν.
Βυθίζω τις φέτες πορτοκαλιού μέχρι το μισό τους σε μαύρη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρι. Τα άπλωσα όμως σε κρύο ταψί στρωμένο με μεμβράνη.


Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε ελαφρά ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τρίμματα καρύδας και πολύχρωμα πασπαλίσματα πάνω από τη σοκολάτα (αν είναι αυτό που σας αρέσει, φυσικά).
Δεν είναι όμως καθόλου απαραίτητο, είναι ήδη πολύ νόστιμο με μόνο σοκολάτα!
Καθώς σκληραίνει η σοκολάτα, μεταφέρω τα καραμελωμένα πορτοκάλια στο κουτί.

Απολαύστε τα μόνοι σας τα καραμελωμένα πορτοκάλια αλλά δώστε στους άλλους τη χαρά!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Kisil Natalia

Προηγούμενο άρθροΓεμιστό Κεικ με ξηρούς καρπούς….το Χριστουγεννιάτικο γλυκό της Σικελίας
Επόμενο άρθροΝηστίσιμη Ταχινόπιτα Ταψιού