Καραμελωμένο κέικ μήλου με σαντιγί

Το καραμελωμένο κέικ μήλου με σαντιγί, το καλύτερο και ταχύτερο κέικ είναι ένα καραμελωμένο κέικ μήλου με σαντιγί και λίγη σοκολάτα. Και με γεύση κανέλας! Αυτό είναι προαιρετικό, όπως και η σοκολάτα, για τα παιδιά μπορείτε να αφλησετε τη σοκολάτα και να την διακοσμήσετε μόνο με σαντιγί. Απίστευτα καλό!
Είναι το αγαπημένο μας. Έφτιαξα το κέικ μήλου σε ένα μικρό ταψί (για 5 άτομα), με διάμετρο 18 cm.

Υλικά

Συστατικό:

4 αυγά
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι
2 μεγάλα μήλα
1 φακελάκι σε μπεικιν
4 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές της σούπας Νουτελλα

Για την σαντιγί
250 ml κρέμα γάλακτος (35%)
1 κουταλιά (ή περισσότερες) ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή άλλο άρωμα

κανέλα
Καρύδι

Πώς να προετοιμάσετε κέικ μήλου με σαντιγί.

1. Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε στρογγυλές ή μισές φέτες, όπως το καθένας επιθυμεί.
2. Λιπάνετε το ταψί στο οποίο θα ψήσουμε το κέικ με λαδι (και το κάτω μέρος του ταψιού, και τους τοίχους) και θα βάλουμε τα μήλα. Πασπαλίζουμε πάνω από 4 κουταλιές ζάχαρης και στη συνέχεια τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το μείγμα για τον κεικ. Ανακατέψτε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι και τα υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
4. Ανακατέψτε τους κρόκους με το λάδι. Προσθέστε τους κρόκους πάνω από το ασπράδι, ενσωματώστε ελαφρά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
5. Αφαιρέστε τα μήλα από το φούρνο και πασπαλίστε με κανέλα.
6. Αδειάστε προσεκτικά το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα καραμελωμένα μήλα και ξαναβάλτε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Καραμελωμένο κέικ μήλου με σαντιγί

7. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα και βλέπουμε αν το κέικ είναι έτοιμο.
8. Περάστε τη λεπίδα του μαχαιριού στις άκρες του ταψιού για να το αποσπάσετε από τα τοιχώματα του ταψιού, τοποθετήστε μια πιατελα πάνω από το το ταψί και αναποδογυρίστε. Τα μήλα παραμένουν τέλεια προσαρτημένα στο γλυκό.

9. Μόλις βγάλουμε το κέικ στο πιάτο, απλώνουμε την νουτελα πάνω του. Η Νουτελα θα λιώσει, οπότε αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά.
10 Βάζουμε όλα τα υλικά για την σαντιγί σε ένα μπωλ και τα κτυπάμε καλά είτε με το μίξερ χειρός ή με ένα χτυπητήρι μέχρι να πήξει.

11. Απλώνετε την σαντιγί απο πάνω και γαρνίρετε με καρύδια όπως θέλετε.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://ciocolatacuzambete.ro/

Προηγούμενο άρθροΝόστιμα αφράτα ρολάκια πίτσας
Επόμενο άρθροΧοιρινό με σάλτσα μανιτάρια…Διαχρονικό πιάτο