Καραμελωμένο Κέικ Μπανάνας

Υλικά:

4 μπανάνες,
4 αυγά,
1/2 κουπα λάδι,
1 κουπα γιαούρτι,
1 κουπα ζάχαρη,
2 σκόνες βανίλιας,
10 κουταλιές της σούπας χυμό κομπόστα ανανά,
2 και 1/2 κουπες αλεύρι,
1 μπέικιν πάουντερ,

για την καραμέλα
¾ κούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (170g)
1½ κούπα ζάχαρη (300g)

Προετοιμασία

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το λάδι, το χυμό ανανά, το γιαούρτι και τη βανίλια, ανακατεύουμε. Κοσκίνισα το αλεύρι με μπέικιν πάουντερ και το αναμίξαμε με τα υγρά συστατικά και τελικά πρόσθεσα μια πολτοποιημένη μπανάνα.
Σ΄ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη.
Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά από μερικά λεπτά απομακρύνουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι
που έχουμε ετοιμάσει. Τακτοποίησα τις υπόλοιπες μπανάνες κομμένες σε κύκλους, απλώσαμε τη ζύμη απο πάνω.

Ψήσαμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς , αφήστε το να κρυώσει

γυριστε το σε μία πιατέλα καιμετά κοψτε να σερβιρετε!

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα και γρήγορα Ζαμπονοπιτάκια…για τα παιδιά
Επόμενο άρθροΜαλακό Ψωμί χωρίς Ζύμωμα