Καρβέλι Γεμιστό με κρέας και τυρί

Υλικά

200 g κίτρινου τυριού
100 ml λευκό κρασί
250 g ξινή κρέμα ( κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό ενός λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
100 γρ. κρεμμύδι
50 ml σάλτσα ντομάτας
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
150 γραμμάρια μανιτάρια μανιτάρια
400 γραμμάρια χοιρινού κρέατος
500 g ψωμιού

Εκτέλεση

1 Το κρέας προ-μαγειρεύεται μέχρι να μαλακώσει.
2 Τα κρεμμύδια και οι πιπεριές καθαρίζονται και τεμαχίζονται.
3 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα λαχανικά σε αυτό για να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν. Ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια και μετά από 3 λεπτά προσθέστε το τεμαχισμένο ή ψιλοκομμένο κρέας και ρίξτε το κρασί πάνω από όλα.
4 Αφήστε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το υγρό στη μέση, προσθέστε τα μπαχαρικά και προσθέστε την κρέμα, ανακατέψτε. Καθώς η σάλτσα αρχίζει να πυκνώνει, αφαιρέστε από τη φωτιά.

5 Ένα στρογγυλό καρβέλι κόβεται στην κορυφή σαν καπάκι, το εσωτερικό το αδειάζουμε και το κάτω μέρος και οι τοίχοι πρέπει να παραμείνουν άθικτοι. Πρέπει να πάρετε ένα μπολ ψωμί.
6 Το κάτω μέρος του ψωμιού αλείφεται με σάλτσα ντομάτας, το γέμισμα κρέατος και λαχανικών τοποθετείται μαζί με τη σάλτσα κρέμας που έχει ληφθεί και το πάνω μέρος πασπαλίζεται με τριμμένο κίτρινο τυρί.
7 Το καπάκι, το οποίο κόπηκε πριν, τοποθετείται μαζί με το ψωμί, χωρίς να καλύπτεται σε μια γάστρα ή απευθείας στη σχάρα του φούρνου και ψήνεται στους 180 C έως ότου το τυρί είναι έτοιμο.

Καλή Απόλαυση

Σημείωση:  Μπορείτε να προσθέσετε και ότι άλλα λαχανικά θέλετε…εγω έβαλα και καρότο

Προηγούμενο άρθροΝέκταρ Ροδάκινου…που μπορείτε να ετοιμάσετε σε χρόνο μηδέν στο σπίτι.
Επόμενο άρθροΝόστιμοι Κουραμπιέδες βουτύρου με καβουρδισμένα αμύγδαλα