Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο

Τι πιο αρωματικό από λίγο φρέσκο αμπελόφυλλο με άνηθο και πράσινο μαϊντανό.
Και η μητέρα μου μου έμαθε ένα μυστικό: προσθέστε λίγο δυοσμο στο μείγμα και θα δώσει ένα υπέροχο άρωμα.
Και έτσι είναι.

Συστατικό:

40 αμπελόφυλλα
500 γρ χοιρινός κιμάς
3 κρεμμύδια
100 γρ ρύζι
100 γρ ζωμός
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
1 αυγο
1 σύνδεσμος άνηθος
1 ματσάκι μαϊντανό
4-5 φυλλαράκια δυόσμος

Εκτέλεση:

Τα αμπελόφυλλα ζεματίζονται σε αλατισμένο νερό.
Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρέας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, 50 γρ ζωμό, άνηθο, μαϊντανό και δυοσμο. Στραγγίζουμε και πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στο μειγμα.
Τυλίγουμε προσεκτικά τα σαρμαδακια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό, μερικο μαϊντανό και άνηθο και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να φαίνεται από την επιφάνεια αλλά να μη καλύπτει εντελώς τους ντολμάδες. Βάζουμε να βράσουν.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε σε μέτρια τη θερμοκρασία (στο 5 από 9) και μαγειρεύουμε για 40 -45 λεπτά περίπου. Αν χρειάζεται κι άλλο νερό προσθέτουμε αλλά προτιμούμε να είναι ζεστό για να μη σταματήσει ο βρασμός

Σερβίρουμε με γιαούρτι
Καλή όρεξη!!

Προηγούμενο άρθροΟι πιο αφράτοι Μπεζέδες
Επόμενο άρθροΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ: Διαλύει τα άλατα και τη βρωμιά από τον σωλήνα του πλυντηρίου, τα ρούχα μυρίζουν ξανά φρεσκάδα