Καρμπονάρα με σάλτσα αυγού

Συστατικά:

4 κρόκους αυγών
200γρ τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα
100 γραμμάρια μπέικον ή μπέικον
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό με μιση χουφτα αλάτι να γίνουν αλ τεντε

1.- Σε ένα μπολ, βάλτε τους κρόκους των αυγών και προσθέστε μια μικρή πρέζα αλάτι. Προσθέστε το τριμμένο τυρί και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, κτυπήστε τα καλά μέχρι να πάρετε ένα είδος ομοιογενούς μείγματος.


2.- Σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και χωρίς μια σταγόνα λάδι, προσθέστε το μπέικον κομμένο σε κομματάκια.
Το μπέικον έχει ήδη πολύ λίπος από μόνο του, οπότε δεν χρειάζεται πλέον λάδι. Μαγειρέψτε μερικά λεπτά σε υψηλή φωτιά, μέχρι να τραγανιστεί.
3.- Αφαιρούμε την περίσσεια λαδιού από το τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον στο μείγμα αυγού. Αναμιγνύουμε για λίγο ξανά τα πάντα έτσι ώστε όλα τα συστατικά να είναι καλά ενσωματωμένα.

4.- Μόλις γίνουν τα μακαρόνια al dente, αδειάζουμε από το νερό (κραταμε μιση κουπα) και
προσθέτουμε τα μακαρόνια και λίγο νερό αμέσως στο μείγμα αυγού με μπεικον.


Ανακατεύουμε καλά μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα. Η υπολειπόμενη θερμότητα θα μαγειρέψει το αυγό, το οποίο δεν θα ψηθεί πλήρως για να το κάνει πιο κρεμώδες. Εάν πιστεύετε ότι είναι πολύ ξηρό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη νερό των ζυμαρικών.
Όταν όλα είναι καλά ενσωματωμένα, βάζουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με μια μεγάλη ποσότητα φρεσκοτριμμένου μαύρου πιπεριού.

ΠΗΓΗ: https://www.cocinacaserayfacil.net/

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό Κανταΐφι
Επόμενο άρθροΤα υπέροχο μπισκότα αμυγδάλου για καφε ή τσαι