Συστατικά
4 αυγά
300 γραμμάρια ζάχαρης
200 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
100 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια
10 κσ νερό
Γέμιση:
1/2 l (2 φλιτζάνια) γάλα
3 Κσ αλεύρι 
150 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
150 γραμμάρια ζάχαρης σε σκόνη
και:
100 ml (1/2 φλιτζάνι) νερό
3 κσ ρούμι  για πάνω από τα στρώματα του κέικ

Οδηγίες
Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.
Ανακατέψτε το αλεύρι και το μπεικιν.
Χτυπήστε τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών. Προσθέστε νερό, μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Χτυπάμε μέχρι να γίνει αφρώδες. Ρίξτε μέσα τα χτυπημένα ασπράδια. Ανακατέψτε τα καρύδια και το μείγμα αλευριού-μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε την βάση του κέικ για 40 λεπτά. στους 175 C. Όταν κρυώσει, διαιρέστε το κέικ σε τρία ομοιόμορφα στρώματα με ένα οδοντωτό μαχαίρι.

Γέμιση: Βράστε το 1/4 l (1 φλιτζάνι) του γάλατος ελαφρά και ανακατεύοντας συνέχεια (μέχρι να δείτε τις πρώτες φρουσκαλες) . Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/4 l (1 φλιτζάνι) γάλα με αλεύρι και προσθέστε το μείγμα αυτό στο βραστό γάλα. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει. Χτυπήστε το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέστε το στο μείγμα γάλακτος.

ΣΥΝΔΕΣΗ: Αναμίξτε νερό 100 ml (1/2 φλιτζάνι) νερό με 3 κσ ρούμι. Πασπαλίστε κάθε στρώση του κέικ με το 1/3 του μείγμα νερού-ρούμι, και απλώνεται τη γέμιση. Στο τέλος απλώστε την κρέμα από πάνω και στις πλευρές με την υπόλοιπη γέμιση και πασπαλίστε με αλεσμένα καρύδια.

kitchennostalgia.com

Προηγούμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια Μελιού
Επόμενο άρθροΤιραμισου χωρίς αυγά