Κασερόπιτα..

Υλικά

2 φύλλα κουρού
400 ml κρέμα γάλακτος για φαγητό
2 κσ νισεστέ
2 αυγά
1 κγ βούτυρο
1/4 κγ αλάτι
λιγο πιπέρι
400 gr κασέρι καπνιστό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος εκτός απο μισή κούπα που κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά να βράσει. Σε ενα μπολάκι χτυπάμε την υπόλοιπη με το νισεστέ και το αυγό. Μολις η κρέμα πάρει βράση ρίχνουμε το μίγμα του νισεστέ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Την κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλά. Τρίβουμε το τυρί και το προσθέτουμε στην κρέμα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και στρώνουμε το ένα φύλλο. Απλώνουμε το μίγμα του τυριού και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με κρύο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι και λίγο μαυροκουκι για την γεύση . Ψήνουμε στους 180 c στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει…!!!

Καλή επιτυχία…!!!!

H Συνταγή είναι της κας Ελενα Μακαρη

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα Μαρουλιού με μαγιονέζα
Επόμενο άρθροΖυμαρικά φούρνου με σάλτσα κιμά μπεσαμελ και πέστο