Κατσαμάκι ή Μαμαλίγκα ή Μπατζίνα

Η μαμαλίγκα θεωρούνταν το πρωινό φαγητό των ορεινών μας χωριών. Συνηθίζονταν για πρωινό το χειμώνα και κυρίως όταν έκανε παγωνιά. Ήταν φαγητό αγαπητό στα παιδιά.

Για την παρασκευή της θα χρησιμοποιήσουμε:

Κολοκύθα (ψίχα 1 κιλό),
φέτα ή μυζήθρα τριμμένη (1/2 κιλό),
αλεύρι (1 κιλό),
5 αυγά,
βούτυρο (1 πακέτο),
γάλα (1 κούπα) και λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Αφού χτυπήσουμε 4 αυγά τα αναμειγνύουμε μαζί με την κολοκύθα, το αλεύρι, το τυρί και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το μείγμα. Στη συνέχεια αλείφουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό και ρίχνουμε και το γάλα. Το ψήνουμε στους 250 βαθμούς περίπου για μια ώρα.

Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό λίπος (η αυθεντική συνταγή) δίνοντας στην πίτα μια ανεπανάληπτη γεύση.

ΠΗΓΗ: sites.google.com

 

Προηγούμενο άρθροCheeseCake Φράουλας
Επόμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες με φέτα & φρέσκα βότανα