Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο.

Υλικά

1 μπούτι απο κατσίκι
Πατάτες
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίγανη.
Μείγμα μαγειρικό για πατάτες ή αν δεν έχουμε ανακατεύουμε σε ένα μπόλ πιπέρι μαύρο, μπαχάρι, σινάπι(αν έχουμε)Κάρυ, ρίγανη, σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι(όλα σε σκόνη)
Ελαιόλαδο, Νερό, λεμόνι(προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το μπούτι καλά ανοίγουμε τρύπες με ένα κοφτερό μαχαίρι και τοποθετούμε μερικές σκελίδες σκόρδο σε διάφορα σημεία.
Σε ένα μπόλ, βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στο μπούτι.
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό μπόλ.
Προσθέτουμε δύο με τρείς κουταλιές του γλυκού απο το μείγμα για πατάτες και ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
Αν δεν έχουμε μείγμα, σε ένα μπόλ βάζουμε το πιπέρι το μαύρο, μπαχάρι ,σινάπι, κάρυ ,ρίγανη ,σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι και κάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί ή αν έχουμε μεγάλη γάστρα, το μπούτι, και προσθέτουμε ελαιόλαδο χυμό απο ένα μέτριο λεμόνι(προαιρετικά) και 1 1/2 ποτήρι νερό.


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για μία ώρα περίπου.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για άλλη μισή ώρα και αφού έχουμε γυρίσει το κρέας ώστε να ψηθεί καλά.
Αν το ψήνουμε στη γάστρα ,αφαιρούμε το καπάκι ώστε να πάρει χρώμα απο πάνω και να ξεροψηθεί.
Κλείνουμε το διακόπτη της θερμοκρασίας και αφήνουμε μέσα το ταψί μόνο με τον αέρα

ΠΗΓΗ: Γιάννης Αραμπατζής

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για κέικ Raffaello…στο δρόμο προς την τελειότητα
Επόμενο άρθροΑν έχετε 2 πορτοκάλια, φτιάξτε αυτό το γλυκό στο 5 λεπτο…χωρίς φούρνο χωρίς μαγιά…!!!