Κεικ Αμυγδάλου με Κεράσια

Συστατικά

200 γρ. Βούτυρο, μαλακό
200 γραμμάρια ζάχαρης
200 γρ. λευκά αμύγδαλα σκόνη ή αλεύρι αμύγδαλου
20 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 αυγά
150 γρ. Κεράσια σε σιρόπι στραγγισμένα

Οδηγίες

1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C.
2 Βουτυρώστε και αλευρώστε ταψί 20cm.
3 Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ.
4 Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου λίγο κάθε φορά και τα αυγά ένα προς ένα.
5 Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να κρεμώσει και σταματήστε το μίξερ.
6 Αναμύξτε το αλεύρι με το χέρι με μια σπάτουλα.
7 Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και διασκορπίστε τα στραγγισμένα κεράσια επάνω του.
8 Ψήστε για 45-50 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
9 Απολαύστε!

ΠΗΓΗ: mybakingsaga.com

Προηγούμενο άρθροH Γνήσια “Pasta Flora”
Επόμενο άρθροBanoffee στο Ποτήρι