Συστατικά
3 φλιτζάνια αλεύρι
¼ κσ αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας baking powder
1½ φλιτζάνι γάλα
2 αυγα
2 κουταλάκια βανίλια
4 κσ βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1 κσ κανέλα
⅔ φλιτζάνια καρύδια (προαιρετικά)
Για το γλάσσο:

2 φλιτζάνια ζάχαρη σε σκόνη
4-5 ml γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βανίλια

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ ή μίξερ βάσης, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder, το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια. Μόλις ομογενοποιηθούν, ρίξτε αργά τις 4 κσ λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε όλο το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι που έχετε στρώσει μια κόλα ψησίματος 20 × 30 εκ περίπου.


Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε το μαλακό βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και τα καρύδια αν χρησιμοποιείσετε. Πάρτε με ένα κουτάλι από το μείγμα και ρίξτε ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα που είναι στο ταψάκι σας.

Χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι ή μαχαίρι και ανακατέψτε το μείγμα της καστανής ζάχαρης μέσα στο κέικ.


Ψήστε για 25-30 λεπτά ή έως ότου μία οδοντογλυφίδα βγει σχεδόν καθαρή από το κέντρο του ταψιού.
Κάντε το γλάσσο προσθέτοντας τη σκόνη ζάχαρης, γάλακτος και βανίλιας σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει και ρίξτε το πάνω από το ζεστό κέικ.

Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Προηγούμενο άρθροH Ευκολότερη σπιτική ζύμη για πίτσα
Επόμενο άρθροΣουτζουκάκια με πατάτες στο φούρνο