Κεικ με πολτό Μήλου

Συστατικά

2 μεγάλα μήλα ή 3 μέτρια
2 αυγα
180 γρ Ζάχαρη
100 γρ σπορέλαιο (η ηλιέλαιο)
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ αλεύρι 00
Μισό φακελάκι μαγιά για γλυκά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 πρεζες τριμμένο γαρύφαλλο
100 gr πολτός μήλου
1 Καρότο τριμμένο

Εκτέλεση

1- Ξεκινάμε την προετοιμασία προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο περίπου 22-24 cm
με ένα φύλλο λαδόκολλας, κρατάμε στην άκρη.
2- Τρίψτε τη φλούδα πορτοκαλιού και στύψτε τον χυμό, τρίψτε και το καρότο. Κράτα τα όλα στην άκρη.
3- Ρίξτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε τα υλικά με μια μαγειρική κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα ζελατινώδες αλλά λείο μείγμα.

4- Προσθέστε τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού, ανακατέψτε ξανά για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
5- Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και χωρίς σβόλους.
6- Προσθέστε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα κεφάλια γαρύφαλλου θρυμματισμένα με τα δάχτυλά σας. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

7- Προσθέστε τον πολτό μήλου και το τριμμένο καρότο, ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
8- Ρίξτε το μείγμα στο ταψί, ψήστε το το κεικ στους 180 ° C για περίπου 45 λεπτά.

 

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτόπιτα με φύλλο
Επόμενο άρθροΛουκάνικα στη ζύμη (Πιροσκί)