Πικάντικο χοιρινό με χουρμάδες και πουρέ πατάτας

Υλικά:

χοιρινό – 600 g
αποξηραμένες καυτερές πιπεριές – 2 τεμ.
Χουρμάδες – 1/2 κουπα (κοίλο)
σάλτσα τσίλι – 1 κουταλιά της σούπας.
σάλτσα σόγιας – 2 κουταλιές της σούπας.
κάρυ – 1 κουταλάκι του γλυκού.
μαύρο πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Αλάτι
αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας.
ζεστό νερό ~ 200 ml.
λάδι 3 κουταλιές της σούπας.

Για τον πουρέ:
πατάτες – 500 g.
Καροτο σε φέτες – 1 τεμ.
λάδι – 50 g.
φρέσκο ​​γάλα – 100 ml.
Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και αρωματίζουμε-μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά. Αφήστε το στο ψυγείο για ~ 30 λεπτά.
Ζεσταίνετε το λάδι και μεταφέρετε το κρέας σε αυτό. Προσθέστε τις αποξηραμένες πιπεριές και σοτάρετε για 4-5 λεπτά (ή έως ότου το κρέας είναι έτοιμο). Προσθέστε τους χουρμάδες, ανακατέψτε και προσθέστε το αλεύρι.

Ξεκινήστε να προσθέτετε το νερό σε μερίδες, ανακατεύοντας συνεχώς, μόλις αρχίσει να πυκνώνει, αφαιρέστε από τη φωτιά.
Για τον πουρέ, πλύνετε, καθαρίστε, κόψτε σε μεγάλα κομμάτια και βράστε τις πατάτες και τα καρότα.
Στραγγίξτε και πολτοποιήστε με μια πρέσα. Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα και το αλάτι για την γεύση.
Σερβίρετε και καλή απόλαυση

Καλη Επιτυχία 

ΠΗΓΗ: Манджите на ПиПи

Προηγούμενο άρθροCheesecake χωρίς ψήσιμο με βατόμουρα…επαγγελματική συνταγή μην την χάσετε
Επόμενο άρθροΚέικ χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και καρύδα