Παστίτσιο

Συστατικά

Σάλτσα κρέατος
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Ένα ματσάκι φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες ντομάτες θρυμματισμένες
Κανέλα αλεσμένη μια πρέζα
Γαρύφαλλο αλεσμένο μια πρέζα
Ελαιόλαδο μια κουταλιά της σούπας
Αλάτι πιπέρι
Μισό φλιτζάνι ζωμός βοείου κρέατος
2 φύλλα δάφνης

Μαγειρέψτε την σάλτσα μ όλα τα υλικά για 30 λεπτά

Υλικά ζυμαρικών
Μακαρόνια no2
100 γρ φέτα θρυμματισμένη
2 ασπράδια αυγών

Σάλτσα μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο ανάλατο
3/4 φλιτζανιού απλό αλεύρι
4 φλιτζάνια γάλα πλήρες
120 γρ κεφαλαβιέρα τριμμένη
2 κρόκοι αυγών

Επικάλυψη
100 γρ κεφαλαβιέρα τριμμένη
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Για τα ζυμαρικά
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Όταν ψηθούν τα ζυμαρικά, προσθέστε τη φέτα και τα ασπράδια

Για την μπεσαμελ
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα,
όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε την κεφαλαβιέρα και ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά

Συναρμολόγηση
Σε ένα πυρεξ προσθέστε τα ζυμαρικά και από πάνω τη σάλτσα του κρέατος προσθέστε τη σάλτσα μπεσαμέλ και το τριμμένο τυρί κεφαλαβιέρα με μοσχοκάρυδο πασπαλίζουμε
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚιμαδοπιτάκια με κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΚέικ ζέβρα‼️