Κεμπάπ μπιφτεκιού

 

Συστατικά:

700 γρ κιμά μέτρια λιπαρά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισό αρνί και μισό μοσχαρίσιο αν θέλετε)
1 κρεμμύδι
3 πράσινες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό φλιτζάνι μαϊντανό
1 γλυκιά πιπεριά
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά σε σκόνη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας

Για τη σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

διακόσμηση:
ντομάτες
πράσινη πιπεριά

Εκτέλση

Βάλτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και την πιπεριά σε έναν πολυκόφτη και ψιλοκόψτε καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά και τα λαχανικά ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά.
Απλώνουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας σε όλο το ταψί.
Απλώνουμε τον κιμά πιέζοντάς τον τελείως με τα δαχτυλα, και τον ανοιγουμε στο μέγεθος απο το ταψάκι μας.
Γαρνίρουμε με πιπεριές και φέτες ντομάτας.
Βάζουμε πελτέ ντομάτας, αλάτι και λάδι με ένα μεγάλο φλιτζάνι νερό, το ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο ταψί,

Κεμπάπ μπιφτεκιού

και το βάζουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά σε θερμοκρασία 200 βαθμών.

Η Συνταγή είναι της Abo Asma

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πολίτικο Σπιτικό Κεμπάπ

Πολίτικο Σπιτικό Κεμπάπ

Υλικά

κιμάς αρνιού 1,5 κιλό (μπορείτε να προσθέσετε και μοσχαρίσιο κρέας αν έχετε)
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χρησιμοποίησα και φρέσκα κρεμμυδάκια,
Μαϊντανός λίγα κοτσάνια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
Ένα ποτήρι γιαούρτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού σουμάκ αν έχετε
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή κόκκινη πιπεριά
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βάζω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το γιαούρτι και τα μπαχαρικά στον πολυκόφτη και τα αλέθω όλα μαζί.


Μαϊντανός και φρέσκο ​​κρεμμύδι κομμένα με το χέρι.
Αναμιγνύετε το κιμα, βρέχετε συνέχεια τα χέρια σας σε κρύο νερό και ζυμώνετε γρήγορα το μίγμα με δυνατές κινήσεις ,ώστε να απλώσει το λίπος παντού και τα αναμιχτούν σωστά τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Αν χρειαστεί προσθέσετε και λίγο τριμμένο πάγοκαι συνεχίσετε το ζύμωμα.

Κατ ‘αρχήν, πρέπει να μείνει όλη τη νύχτα στο ψυγείο, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για αυτό.
Ανάψτε φωτιά μέτρια προς δυνατή. Η απόσταση από την εστία θερμότητας του κεμπάπ δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15-16 εκ., δηλαδή να είναι κοντά στην φωτιά. Παίρνετε ένα κομμάτι από το μίγμα και το «χτίζετε» με προσοχή επάνω στην βέργα χρησιμοποιώντας τις άκρες των δαχτύλων σας.

Πάντα κατά την διάρκεια της διαδικασίας βουτάμε τα χέρια μας παγωμένο νερό.

Ψήνετε τα κεμπάπ ανάλογα με την φωτιά σας και τον τύπο της βέργας που έχετε χρησιμοποιήσει, καθώς και το πάχος τους για 10-12 λεπτά.

Σερβίρετε με πίτες , γιαούρτι, μαϊντανό και ψητές ντομάτες

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με πολλά αμύγδαλα
Επόμενο άρθροΤηγανητή μελιτζάνα με ρύζι και ντομάτες 🍅🍆