Κεμπαπ Μελιτζάνας

Καλησπέρα, παρέα!
Σας παρουσιάζω το κεμπάπ μελιτζάνας μου, το οποίο ετοιμάζω για πρώτη φορά σύμφωνα με  μία τούρκικη συνταγή!
Αποδείχθηκε τέλειο, πολύ νόστιμο και είναι ήδη ένα αγαπημένο πιάτο της οικογένειάς μου!

Υλικά:

3 μελιτζάνες, κομμένες σε κύκλους,
600 γραμμάρια κιμά
3 κουταλιές φρυγανιά,
1 κρεμμύδι,
3 σκελίδες σκόρδο,
αλάτι,
μαύρο και κόκκινο πιπέρι,
1 ασπράδι αυγού.

2 ντομάτες
2 πιπεριές
1 κουτι πουρές ντομάτας,
λάδι, αλάτι.
1 ματσάκι μαϊντανό.

Η συνταγή έχει ως εξής:

Κόβουμε τις μελιτζάνες, σε κύκλους, και τις βάζετε σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά. Ζυμώνουμε τον κιμά με φρυγανιά, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο ψιλοκομμενο, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, 1 ασπράδι αυγού.

Σε λαδωμένο ταψί τακτοποιώ τη μελιτζάνα και τα κεφτεδάκια, και κατά τόπους βάζω
ντομάτες και πιπεριές, κομμένες χύμα (όπως βλέπετε στην φωτό).

Στη μέση του ταψιου τακτοποιώ τις άλλες μελιτζάνες, μια σειρά πιπεριές από πάνω, μια σειρά ντομάτες.
Γεμίζω τα πάντα με ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα μεγαλο ποτήρι ζεστό νερό, λίγο λάδι, αλάτι. Τέλος, πασπάλισα το τηγάνι με μπόλικο μαϊντανό.


Ψήνω στα 180 γρ., Πρώτα με αλουμινόχαρτο, και μισή ώρα πριν το βγάλω για να ψηθεί καλά, χωρίς αλουμινόχαρτο.

Καλό συνέχεια σε όλους, να είστε υγιείς !!!

Προηγούμενο άρθροΠρασοτυρόπιτα όπως την έφτιαχνε η μαμά
Επόμενο άρθροΣπιτικό κέικ εκλέρ, το οποίο είναι εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία