Εύκολες και νόστιμες πατάτες με κιμά

Yλικά

400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
λίγο λάδι
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
ένα τριμμένο καρότο
20 γρ. πελτέ ντομάτας
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι
1 κιλό 200 πατάτες στον ατμό
5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
3 αυγά
200 γρ.μοτσαρέλα
200 γρ.τσένταρ

Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το καρότο ,τη κόκκινη πιπεριά και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύουμε καλά να σωταριστεί.


Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και λίγο θυμάρι και όταν ο κιμάς αλλάξει χρώμα τότε προσθέτουμε τον πελτέ.


Ανακατεύουμε να πάει παντού και μαγειρεύουμε για λίγα ακόμη λεπτά με σκεπασμένο το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί η σάλτσα.
Τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Θα πρέπει να τις μαγειρέψουμε στον ατμό για 8 λεπτά βάζοντας τες στο ειδικό καλαθάκι.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ρίχνουμε τις μισές βρασμένες πατάτες και τις απλώνουμε να πάνε παντού στον πάτο του πυρέξ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλη τη γέμιση του κιμά πάνω από τις πατάτες, απλώνουμε καλά.


Πάνω από τον κιμά βάζουμε τυρί μοτσαρέλα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί της αρεσκείας μας και σκεπάζουμε από πάνω με τις υπόλοιπες πατάτες.


Χτυπάμε τ αυγά σε ένα μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε πολύ καλά ρίχνουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε αυτό το μείγμα όλο το πυρέξ.


Πασπαλίζουμε με τυρί τσένταρ όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.


Ένα φανταστικό και πολύ γευστικό πιάτο!!!!!!!!
Σας το προτείνω!!!!
Να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!!!

Καλή επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΓκουρμέ κιμαδόπιτα
Επόμενο άρθροΣαγανάκι κίτρινου τυριού