Κεφτέδες Γιουβέτσι με χυλοπίτες

Ευχαριστούμε το MygreekDish για την συνταγή

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια
600 γρ χοιρινό
1 αυγό
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ψωμί
1/2 μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι για επικάλυψη

Για τη σάλτσα ντομάτας
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδου
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. Κονσερβοποιημένες ντομάτες (14 ουγκιές)
400g σάλτσα ντομάτας σε κονσέρβα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι
3 φλιτζάνια ζεστό νερό
500 γραμμάρια χυλοπίτες.
200γρ φέτα τυρί θρυμματισμένο

Εκτέλεση

Για να προετοιμάσετε τα κεφτεδάκια (κεφτέδες), ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα καυτό τηγάνι, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ, προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ το κιμά χοιρινό μαζί με το αυγό, τα ψίχουλα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατέψτε καλά, ζυμώστε τα υλικά με τα χέρια σας, μέχρι να συνδυαστούν.
Τυλίξτε το μείγμα για τα κεφτεδάκια σε μπάλες μεγέθους καρυδιού (ή μεγαλύτερο εάν προτιμάτε). Στο κάτω μέρος ενός ταψιού, προσθέστε λίγο αλεύρι και βυθίστε ελαφρά τα κεφτεδάκια σε αλεύρι, φροντίζοντας να απομακρύνετε κάθε περίσσεια αλευριού.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα καυτό τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, μέχρι να χρωματιστούν όμορφα σε όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε λίγο χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα ντομάτας, θερμάνετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, 1 1/2 φλιτζάνι νερό, μια πρέζα ζάχαρη, σεζόν και ανακατεύουμε. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Σε έναν πυρίμαχο ταψί, προσθέστε τη σάλτσα, μαζί με τα κεφτεδάκια (κεφτέδες) και τα ζυμαρικά και ανακατέψτε. Καλύψτε με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήστε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά. Στα μέσα του χρόνου μαγειρέματος, προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο. (Εάν το ταψί φαίνεται να στεγνώνει, ρίξτε λίγο περισσότερο ζεστό νερό).
Στο τέλος, προσθέστε το τριμμένο τυρί φέτα και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι.

Καλή Απόλαυση!

Δείτε περισσότερες συνταγες  στο MygreekDish 

Προηγούμενο άρθροΖαμπονΤυρόπιτες τυλιχτές….με ντομάτα και ρίγανη
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με κιμά και πατάτες στο φούρνο…για όσες λένε τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα