Κοτόπουλο με πατάτες μανιτάρια και τυρί στο φούρνο

Βαρεθήκατε τις απλές πατάτες στο φούρνο; Δοκιμάστε να πειραματιστείτε λίγο.
Η μαγιονέζα, η μουστάρδα και η σάλτσα ντομάτας δίνουν μια φανταστική πινελιά και γεύση.
Φροντίστε να δοκιμάσετε το Κοτόπουλο με πατάτες μανιτάρια και τυρί στο φούρνο.

Υλικά

1 κιλό πατάτες (ή περισσότερες αν το ταψί σας είναι μεγαλύτερο).
1 κρεμμύδι
250 γραμμάρια μανιτάρια
500 γραμμάρια 1 κιλό φιλέτα κοτόπουλου
λίγο αλάτι στα φιλέτα και προσθέστε Vegeta Μείγμα Καρυκευμάτων.

3 μικρές κουταλιές βεγκέτα
πιπέρι, αλάτι
100 γραμμάρια μαγιονέζα,
100 ml σάλτσα ντομάτας
ρίγανη
1-2 κσ μουστάρδα.

1 μικρή κουταλιά παπρικα
σάλτσα κάρυ

Σαλτσα
2 αυγά,
200ml γάλα
200ml νερό.
300 γρ τυρί κιτρινο ημισκληρο

Εκτέλεση

Κόψτε τις πατάτες σε κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε φετες.
Τα φιλέτα κοτόπουλου, επίσης κομμένα σε κύβους.
Για καλύτερη γεύση, προσθέστε λίγο αλάτι στα φιλέτα και προσθέστε και λιγη βεγκέτα

Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε το ταψι μας και προσθέτουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε: 3 μικρές κουταλιές βεγκέτα, πιπέρι, αλάτι, μαγιονέζα, σάλτσα ντομάτας στην οποία προσθέσαμε ρίγανη και την χτυπάμε πρωτα, και μετα ριχνουνε και την μουστάρδα στις πατατες. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Όσο ψήνονται οι πατάτες, σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τα φιλέτα κομμένα
σε φέτες, παπρικα, τη σάλτσα κάρυ – ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια, μισή μικρή κουταλιά ρίγανη και λίγο αλάτι. Αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Όσο ψήνονται οι πατάτες και το κοτόπουλο σιγοβράζει, κάνουμε μια γρήγορη σαλτσα.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τ αυγά με το γάλα και νερό.
Μετά από 20 λεπτά βγάζουμε από το φούρνο τις πατατες και προσθέτουμε το κοτοπουλο – ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σαλτσα που φτιάξαμε με το αυγο και τρίβουμε το τυρί .
Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.

Καλή Ορεξη

Η Συνταγη είναι από το youtube

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρολό κοτόπουλου γεμιστό με πατάτες

Ρολό κοτόπουλου γεμιστό

Όπως όλες οι παρασκευές μου έτσι και το Ρολό κοτόπουλου γεμιστό, είναι αρκετά απλό να το φτιάξετε. Έτσι πάτε όλοι στην κουζίνα να ετοιμάσετε ένα νόστιμο πιάτο τώρα 🥰

Συστατικά

1 κιλό στήθος κοτόπουλου
80 γρ μορταδέλα
80 γρ ζαμπόν
4-5 λεπτές Χοιρινός Λαιμός άνευ οστού Καπνιστός
80 γρ καπνιστο μετσοβονε
½ κρεμμύδι
½ ποτήρι λευκό κρασί
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
βούτυρο
200 ml ζωμό λαχανικών
αλατι
πιπέρι
μειγμα μπαχαρικων για ψητα
Πατάτες

Εκτέλεση

Βάλτε τον χασάπη σας να ανοίξει τα στήθη κοτόπουλου σε μια μεγάλη φέτα, κατά προτίμηση χωρίς να τα τρυπήσει. Στρώνουμε το στήθος κοτόπουλου με φέτες ζαμπόν, λεπτές φέτες καπνιστο μετσοβονε, φέτες μορταδέλα και λίγα μπαχαρικά.

Κλείνουμε καλά, σχηματίζοντας ρολό. Τοποθετήστε λεπτές φέτες χοιρινού λαιμού εξωτερικά και στη συνέχεια σφραγίστε με δίχτυ τροφίμων ή σπάγκο ψησίματος.

Για το μαγείρεμα, ετοιμάστε μια βάση με λιωμενο βούτυρο και πολυ ελαχιστο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Τοποθετήστε το ρολό κοτόπουλου και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια, καρυκευμένες με βούτυρο, λάδι, αλάτι και μυρωδικά.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το γυρίζετε συχνά και προσθέτετε λίγο ζωμό λαχανικών.
Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε τις φέτες. Πρέπει να είναι κρύο.
Αφαιρούμε το δίχτυ και κόβουμε το ρολό κοτόπουλου σε φέτες, το βάζουμε σε ταψί και πασπαλίζουμε με τους έτοιμους χυμούς ψησίματος. Όταν είναι έτοιμο να το σερβίρετε, το βάζετε πρώτα σε ζεστό φούρνο.

Καλή όρεξη ! 😋

H Συνταγή είναι της Ottavio Pastore Monica Felline